20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τα σουβλάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου σε σουβλάκια με ντοματίνια, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, το ψωμί, τα αυγά, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
  2. Ζυμώνουμε το μείγμα, λαδώνοντας ή βρέχοντας με νερό τα χέρια μας κάθε φορά που βλέπουμε ότι το μείγμα κολλάει, μέχρι να γίνει αφράτο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  4. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια (με αυτή την ποσότητα θα φτιάξουμε περίπου 25 κεφτεδάκια) και τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί με τις 2 κουτ. σούπας λάδι, βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με τα ντοματίνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 40.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών