ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα ντομάταςΚεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα ντομάτας
15' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'

Υλικά

Τεμάχια: 20

Διαδικασία

  1. Για τα κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι, σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει.
  2. Προθερµαίνουµε το φούρνο 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  4. Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κουκουνάρι και πετιμέζι με δροσερό γιαούρτι σε μπολ και ένα γλυκοπικάντικο μείγμα κρεμμυδιού σε άλλο μπολ: Ανακατεύουμε 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας πετιμέζι, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1/2 κουτ. σούπας σουμάκ και αλατοπίπερο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών