Η Εύη Βουτσινά φουρνίζει κεφτέδες ιδιαίτερους και λαχταριστούς.
20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τους κεφτέδες
Για το ταψί
Διαδικασία
- Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Αν το μείγμα είναι κάπως σκληρό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να γίνει αφράτο.
- Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
- Κρεμμύδια: Σε ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια· τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν λίγο και να «πέσουν».
- Τότε τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μαϊντανό.
- Τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.
- Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Πλάθουμε κεφτέδες και τους βάζουμε ανάμεσα στα κρεμμύδια.
- Προσέχουμε οι κεφτέδες να ακουμπούν στο ταψί, όχι να στέκουν πάνω από τα κρεμμύδια.
- Γίνονται 14 - 16 κομμάτια.
- Ραντίζουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό και φουρνίζουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια και να ροδίσουν οι κεφτέδες.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τις 2 κουταλιές λάδι.
- Τραβάμε μια στιγμή το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια το μείγμα του γιαουρτιού.
- Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει στην επιφάνεια μια ντελικάτη κρούστα, όχι όμως να σφίξει πολύ το γιαούρτι.
- Συνοδεύουμε το φαγητό με ένα πιλάφι και μαρουλοσαλάτα.