Χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και γάλα αλλά με ζουμερό και αρωματικό ανανά που το κάνει ακαταμάχητο.

10' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 8

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 40-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και δοκιμάζουμε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών