Χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και γάλα αλλά με ζουμερό και αρωματικό ανανά που το κάνει ακαταμάχητο.
10'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Διαδικασία
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 40-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και δοκιμάζουμε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.