Χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και γάλα αλλά με ζουμερό και αρωματικό ανανά που το κάνει ακαταμάχητο.
10'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Κομμάτια: 8
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κέικ ανανά, αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 40-50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και δοκιμάζουμε ξανά.
Αφήνουμε, το κέικ ανανά, να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.