Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κέικ ανανά, αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 40-50 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και δοκιμάζουμε ξανά.
- Αφήνουμε, το κέικ ανανά, να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.