
40'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε στο μούλτι (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλες με τη μία). Τις πολτοποιούμε, αλλά όχι τελείως, δηλαδή να μείνουν κάποια κομματάκια.
- Τεμαχίζουμε τις δύο κουβερτούρες.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και προσθέτουμε 1 κούπα ζάχαρη. Χτυπάμε καλά, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τη δεύτερη κούπα ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, καλύτερα κοσκινισμένο και τον πολτό φράουλας. Χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμη ή, αν θέλουμε, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα του κέικ, μακρόστενη ή στρογγυλή και την αλευρώνουμε, τινάζοντάς την ελαφρά για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. Γεμίζουμε με το μείγμα τη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις και το ψήνουμε για 1 ώρα.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και μετά από 2 -3 λεπτά το ξεφορμάρουμε, καλύτερα πάνω σε σχάρα.
- Μπήγουμε παντού στο κέικ κομματάκια κουβερτούρας, μπίτερ και λευκής.
Αν θέλουμε το κέικ μας να έχει γλάσο
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 κούπα ζάχαρη άχνη και 1/2 κούπα πολτοποιημένες φράουλες.
- Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζουμε.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και περιχύνουμε το κέικ.