ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ με κέικ αμυγδάλου και λεμόνιΤσίζκεϊκ με κέικ αμυγδάλου και λεμόνι
25' προετοιμασία
50' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Κομμάτια: 8 - 10

Διαδικασία

  1. Για το κέικ λεμονιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο για 2 - 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  4. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα και μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το καθένα προτού ρίξουμε το επόμενο.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές αλεύρι, τον χυμό και το γάλα.
  6. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή σπάτουλα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  8. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και, αν βγει στεγνό, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο.
  9. Το αφήνουμε 5 - 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
  10. Πασπαλίζουμε, το κέικ λεμονιού, με ζάχαρη άχνη.

Μυστικά

Το συγκεκριμένο κέικ γίνεται πολύ πιο νόστιμο αν αντικαταστήσoυμε τη λευκή ζάχαρη με καστανή.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT