25'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Κομμάτια: 8 - 10Διαδικασία
- Για το κέικ λεμονιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο για 2 - 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα και μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το καθένα προτού ρίξουμε το επόμενο.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές αλεύρι, τον χυμό και το γάλα.
- Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
- Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και, αν βγει στεγνό, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο.
- Το αφήνουμε 5 - 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
- Πασπαλίζουμε, το κέικ λεμονιού, με ζάχαρη άχνη.
Μυστικά
Το συγκεκριμένο κέικ γίνεται πολύ πιο νόστιμο αν αντικαταστήσoυμε τη λευκή ζάχαρη με καστανή.