25' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο για 2 - 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα και μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το καθένα προτού ρίξουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές αλεύρι, τον χυμό και το γάλα. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και, αν βγει στεγνό, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο. Το αφήνουμε 5 - 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  2. Μυστικό: Το συγκεκριμένο κέικ γίνεται πολύ πιο νόστιμο αν αντικαταστήσoυμε τη λευκή ζάχαρη με καστανή.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών