ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛεμονοκέικ με γλάσο λεμονιούΛεμονοκέικ με γλάσο λεμονιού
25' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ μανταρινιού, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ για 6-8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  4. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Κατόπιν, χαμηλώνοντας κι άλλο την ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με το μείγμα του αλευριού.
  6. Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  8. Βγάζουμε το κέικ μανταρινιού από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με την άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 23.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών