Το κρασί δεν το αντιλαμβανόμαστε ως γεύση, αλλά αφήνει ένα διακριτικό άρωμα και γλύκα.

30' προετοιμασία
50' Ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 10

Για το γλάσο

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και την κανέλα, χτυπώντας καλά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κρασί με το κακάο, να μη μείνουν σβόλοι. Το αδειάζουμε στο προηγούμενο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά (δοκιμάζουμε με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα, για να δούμε αν ψήθηκε). Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γλάσο

  1. Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρασί λίγο λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει ένα στεκούμενο γλάσο. Περιχύνουμε πάνω από το κέικ και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Κρασί

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών