ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣιροπιαστό κέικ με ελαιόλαδοΣιροπιαστό κέικ με ελαιόλαδο
25' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κέικ με σπανάκι, μυζήθρα και λιναρόσπορους, αρχικά ζεσταίνουμε, σε φαρδιά κατσαρόλα, 50ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τους λιναρόσπορους.
  6. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε τη μυζήθρα και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  9. Λαδώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ, μακρόστενη ή στρογγυλή με τρύπα στη μέση, και αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  10. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό και στεγνό ένα λεπτό μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
  11. Σερβίρουμε, το κέικ με σπανάκι, μυζήθρα και λιναρόσπορους, χλιαρό ή όταν κρυώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών