ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεσαντίγιας με πικάντικο κιμά κοτόπουλου και κασέριΚεσαντίγιας με πικάντικο κιμά κοτόπουλου και κασέρι
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 2

Για το μοσχάρι

Για τις κεσαντίγιας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε quesadillas με μοσχάρι, ξεκινάμε με το κρέας.
  2. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το μοσχάρι για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ψηθεί, αλλά χωρίς να στεγνώσει. Θέλουμε να παραμείνει ζουμερό. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ανακατεύουμε.
  3. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά μαζί με το κρεμμύδι και αλατοπίπερο, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το κρέας, με όλα τα ζουμιά και τα λάδια.

Κεσαντίγιας

  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και λίγο καγιέν ή ταμπάσκο, αν μας αρέσουν τα καυτερά. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
  2. Σε ένα καθαρό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και μία τορτίγια και απλώνουμε πάνω της το 1/4 φλιτζ. τσαγιού τυρί, το μισό κρέας με πιπεριές και κρεμμύδια, το μισό μείγμα ντομάτας και τον μισό κόλιανδρο.
  3. Πασπαλίζουμε με άλλο 1/4 φλιτζ. τσαγιού τυρί και κλείνουμε με την άλλη τορτίγια. Όταν η κάτω τορτίγια είναι ελαφρώς καφέ και το τυρί έχει αρχίσει να λιώνει, γυρίζουμε την κεσαντίγια και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και ετοιμάζουμε μια δεύτερη κεσαντίγια. Κόβουμε τις κεσαντίγιας σε τρίγωνα και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Εναλλακτικές για το μοσχάρι: • Αν έχουμε κοτόπουλο στον φούρνο που μας έχει περισσέψει (π.χ. αυτό της σελ. 63), μπορούμε να φτιάξουμε τη γέμιση για τις κεσαντίγιας με αυτό, αφού το ξεκοκαλίσουμε και το κόψουμε σε κομμάτια. • Αν είμαστε vegan, βάζουμε 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες και ραντισμένο με χυμό από 1/2 λεμόνι. • Και στις δύο περιπτώσεις θα προσθέσουμε στο μείγμα της γέμισης και 70 ml ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών