Μια διαφορετική γέμιση για τη μεξικάνικη αγαπημένη.
15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις κεσαντίγιας με πικάντικο κιμά κοτόπουλου και κασέρι σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τον κιμά, αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας τον διαρκώς με μια κουτάλα ώστε να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα, για περίπου 7-8 λεπτά.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να σωθούν τα υγρά του κιμά.
- Μετά προσθέτουμε το αλκοόλ και μετά από 2 λεπτά τη μουστάρδα, τον πελτέ και 80 ml νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το φαγητό χωρίς καθόλου υγρά.
- Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο.
- Βάζουμε 2 τορτίγιες στον πάγκο εργασίας.
- Απλώνουμε σε κάθε μία από 50 γρ. τριμμένο τυρί.
- Μοιράζουμε ομοιόμορφα τον κιμά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Σκεπάζουμε με τις άλλες 2 τορτίγιες και πιέζουμε να «κολλήσουν» λίγο τα υλικά μεταξύ τους.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητκό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το λαδώνουμε με ένα πινέλο.
- Μεταφέρουμε προσεχτικά στο τηγάνι τη μία πίτα και ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει από κάτω και να μισολιώσει το τυρί.
- Τη λαδώνουμε από πάνω, τη γυρίζουμε προσεχτικά και την ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από αυτή την πλευρά και να λιώσει εντελώς το τυρί.
- Τη μεταφέρουμε στο φούρνο για να τη διατηρήσουμε ζεστή.
- Επαναλαμβάνουμε και με την άλλη πίτα.
- Σερβίρουμε τις κεσαντίγιες ζεστές κομμένες σε τρίγωνα κομμάτια.