ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαρφάλες με κουνουπίδι, σπανάκι και κουκουνάριΦαρφάλες με κουνουπίδι, σπανάκι και κουκουνάρι
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου, το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  4. Προσθέτουμε και το μπρόκολο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λαδωθεί.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά.
  6. Ρίχνουμε το κατίκι, ανκατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών