![Τουρλού στον ταβά](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/07/tourlou_ntavas-gastronomos-420x560.jpg?v=1671553840)
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
- Ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου, το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Προσθέτουμε και το μπρόκολο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λαδωθεί.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Ρίχνουμε το κατίκι, ανκατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.