1 ώρα προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: περίπου 1.200 γρ.

Διαδικασία

  1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε σκέτο αντικολλητικό τηγάνι, για 5 λεπτά.
  2. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κοπανίζουμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια ή τα σπάμε πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά, ελέγχοντας κάθε τόσο μην πιτσιλίζει. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες.)
  4. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα (γιατί θα ζορίζεται το μίξερ) για 10 λεπτά.
  5. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι.
  6. Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή.
  7. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά ή και λίγο περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθος που τους πλάσαμε.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βάζουμε σε πιατέλα όπου τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. Εναλλακτικά, τους ρίχνουμε σε ένα ταψί γεμάτο άχνη.
  9. Τους γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με επιπλέον άχνη.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών