
30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Για τις γαρίδες
Διαδικασία
Ρύζι
- Για να φτιάξουμε κολλώδες ρύζι με γαρίδα, ρίχνουµε το ρύζι σε µια κατσαρόλα και προσθέτουµε τόσο νερό όσο να σκεπάζει το ρύζι κατά 3-4 εκ.
- Βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, µέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για 10-15 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα µικρό κατσαρολάκι ανακατεύουµε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το αλάτι και µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίχνουµε το µείγµα µε τη ζάχαρη στο ρύζι, ανακατεύουµε απαλά µε ξύλινη κουτάλα και αφήνουµε το ρύζι σκεπασµένο για 15 λεπτά.
Γαρίδες
- Στο γουδί ή στον πολυκόφτη ανακατεύουµε το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι µέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το µείγµα µε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας µέχρι να βγάλει τα αρώµατά του.
- Προσθέτουµε τις ψιλοκοµµένες γαρίδες, την καρύδα, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 3 µε 4 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτούν οι γαρίδες.
- ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
- Η γεύση πρέπει να είναι γλυκιά και ελαφρώς αλµυρή.
Σερβίρισμα
- Σερβίρουµε γεµίζοντας ένα µικρό υγρό µπολ µε κολλώδες ρύζι και αναποδογυρίζοντάς το σε ένα µικρό πιάτο για επιδόρπιο (βλ. φωτογραφία).
- Βάζουµε από πάνω το µείγµα µε τις γαρίδες και πασπαλίζουµε µε το ξύσµα λάιµ.
Μυστικά
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.