30' προετοιμασία
10' παρασκευή
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και τα βράζουμε για 10 λεπτά, ή μέχρι μαλακώσουν όσο μας αρέσουν. Προσέχουμε όμως να μην παραβράσουν και λιώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, με την πιπεριά, το κρεμμύδι και το τζίντζερ για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τον αρακά με το καλαμπόκι, τα ντοματάκια και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το αοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε σαλατιέρα ή βαθύ μπολ.

Λαδολέμονο

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά του λαδολέμονου σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι, το κλείνουμε με το καπάκι του και το ανακινούμε έντονα, για να ενωθούν καλά τα υλικά.
  2. Περιχύνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά μας με όσο από το λαδολέμονο θέλουμε και το υπόλοιπο το διατηρούμε στο ψυγείο.
  3. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο τριμένο κεφαλοτύρι.

Μυστικά

Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προστατευόμενης προέλευσης, από τους ξακουστούς ελαιώνες της Καλαμάτας. Από τον χρυσό θησαυρό της ελιάς, που έχει κλείσει μέσα του τον ήλιο και τη γενναιοδωρία της γης μας. Θα το εκτιμήσετε για το άρωμα του φρεσκοκομμένου πράσινου καρπού, το χρυσοπράσινο χρώμα και την ντελικάτη φρουτώδη γεύση του.

Συνταγές με Αρακάς

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Μανιτάρια

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών