Με τα λόγια του σεφ: «Δεν μου αρέσουν οι πράσινες σαλάτες το καλοκαίρι. Τα μαρούλια, οι ρόκες και τα άλλα σαλατικά, για να αντέξουν τη ζέστη, γίνονται χοντρά, σκληρά σαν χαρτόνι. Προτιμώ τα εποχικά λαχανικά. Είχα ήδη πιάτα με ντομάτες και αμπελοφάσουλα στο μαγαζί και ήθελα να φτιάξω μια σαλάτα με κολοκυθάκια. Νομίζω ότι ταιριάζουν πολύ με το miso».

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την κολοκυθοσαλάτα ψήνουμε τη μελιτζάνα σε πολύ δυνατή φωτιά - στο γκάζι, στο γκαζάκι του καφέ, πάνω (ναι, πάνω) στα κάρβουνα ή σε πολύ δυνατό γκριλ.
  2. Πρέπει να μαλακώσει, να ζαρώσει και να καρβουνιάσει η φλούδα της από όλες τις μεριές - όσο πιο γρήγορα, τόσο πιο λευκή θα μείνει η ψίχα της.
  3. Την ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και την ξεψαχνίζουμε.
  4. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις όλα τα υλικά, προσθέτοντας στο τέλος όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.

Μυστικά

* Miso: Ιαπωνικό άρτυμα σε μορφή πάστας, από αλεσμένα φασόλια σόγιας «ζυμωμένα» με αλάτι και ένα είδος μύκητα - σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα (π.χ. Salamat, Wok shop, Soya), στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος και σε μαγαζιά με προϊόντα υγιεινής διατροφής. Βιολογικό miso μπορούμε να παραγγείλουμε από το e-shop oneproject.gr. * Mirin: Ελαφρύ, γλυκίζον ρυζόκρασο - ό.π. Το βρίσκουμε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εάν δεν βρούμε miso και mirin, βάζουμε -με διαφορετικό αποτέλεσμα- 30 γρ. ταχίνι και 10 γρ. μέλι και αυξάνουμε, δοκιμάζοντας, το αλάτι και ελάχιστα το λεμόνι.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών