20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντρέσινγκ

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την πικάντικη κολοκυθοσαλάτα με αρμύρα και αβοκάντο, κάνουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε την αρμύρα για περίπου 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια σαλατιέρα βάζουμε την αρμύρα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε (αλάτι με φειδώ, γιατί προσθέτουμε και σάλτσα σόγιας στο ντρέσινγκ, που είναι αρκετά αλμυρή) και τα ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  5. Σκορπίζουμε την πέστροφα, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών