ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέστροφα με μουστάρδα και λαχανικάΠέστροφα με μουστάρδα και λαχανικά
30' προετοιμασία
45' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Για το κουρκούτι

Για τη σκορδαλιά γλυκοπατάτας

Διαδικασία

Σκορδαλιά γλυκοπατάτας

  1. Για να ετοιμάσουμε τα φιλέτα πέστροφας πανέ με σκορδαλιά γλυκοπατάτας, βράζουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες για περίπου 30 λεπτά, σε άφθονο αλατισμένο νερό, και τις στραγγίζουμε.
  2. Τις λιώνουμε με το πρες πουρέ σε ένα μεγαλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κουρκούτι

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά την μπίρα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό, χωρίς κομπαλάκια.

Τηγάνισμα

  1. Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι η στάθμη του να φτάσει περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα.
  2. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα πέστροφας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα αλευρώνουμε, τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια και τα βουτάμε ένα ένα στο κουρκούτι.
  5. Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να αποκτήσουν μια λεπτή χρυσαφένια κρούστα.
  6. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  7. Τα σερβίρουμε με τη σκορδαλιά γλυκοπατάτας, πασπαλισμένη με τον μαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών