30'
προετοιμασία
45' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 5-6Για το κουρκούτι
Για τη σκορδαλιά γλυκοπατάτας
Διαδικασία
Σκορδαλιά γλυκοπατάτας
- Για να ετοιμάσουμε τα φιλέτα πέστροφας πανέ με σκορδαλιά γλυκοπατάτας, βράζουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες για περίπου 30 λεπτά, σε άφθονο αλατισμένο νερό, και τις στραγγίζουμε.
- Τις λιώνουμε με το πρες πουρέ σε ένα μεγαλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κουρκούτι
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά την μπίρα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό, χωρίς κομπαλάκια.
Τηγάνισμα
- Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι η στάθμη του να φτάσει περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα.
- Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα πέστροφας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
- Τα αλευρώνουμε, τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια και τα βουτάμε ένα ένα στο κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να αποκτήσουν μια λεπτή χρυσαφένια κρούστα.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Τα σερβίρουμε με τη σκορδαλιά γλυκοπατάτας, πασπαλισμένη με τον μαϊντανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.