30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σούπα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεμώδης σούπα με μαραθόριζα και καπνιστό ψάρι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις μαραθόριζες, τη σελινόριζα, τη γλυκοπατάτα, το πράσο, το κρεμμύδι,το σκόρδο, τον μαραθόσπορο και αλατοπίπερο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό και 800 ml νερό.
- Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή μεταφέρουμε το όλον σε πολυκόφτη) μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή, κρεμώδης σούπα. Αν τη θέλουμε πιο υδαρή, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, μοιράζουμε στο καθένα από λίγη πέστροφα, σκορπίζουμε το ξύσμα και το μαυροκούκι και σερβίρουμε την κρεμώδης σούπα με μαραθόριζα και καπνιστό ψάρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.