ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑσπίκ με καπνιστό σολομόΑσπίκ με καπνιστό σολομό
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σούπα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεμώδης σούπα με μαραθόριζα και καπνιστό ψάρι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις μαραθόριζες, τη σελινόριζα, τη γλυκοπατάτα, το πράσο, το κρεμμύδι,το σκόρδο, τον μαραθόσπορο και αλατοπίπερο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό και 800 ml νερό.
  4. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  5. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή μεταφέρουμε το όλον σε πολυκόφτη) μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή, κρεμώδης σούπα. Αν τη θέλουμε πιο υδαρή, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, μοιράζουμε στο καθένα από λίγη πέστροφα, σκορπίζουμε το ξύσμα και το μαυροκούκι και σερβίρουμε την κρεμώδης σούπα με μαραθόριζα και καπνιστό ψάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών