40'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το κέικ
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αλμυρό κέικ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό, ομοιογενές μείγμα.
- Λαδώνουμε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ, αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα λεπτό μαχαίρι: βγάζοντάς το θα πρέπει να είναι στεγνό, αλλιώς ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
- Το ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα ή σε ξύλο κοπής.
Επικάλυψη
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη 3-4 κουτ. σούπας από τη μαγιονέζα και τα φιλέτα πέστροφας και τα χτυπάμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ελαστική σπάτουλα μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, στιλπνή κρέμα.
- Την αδειάζουμε με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ και την αφήνουμε να κυλήσει ακανόνιστα στα πλαϊνά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και κόβουμε το κέικ σε φέτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.