ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα με αντζούγιες και κεφαλοτύριΡεβυθάδα με αντζούγιες και κεφαλοτύρι
20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ρεβυθάδα με καπνιστή πέστροφα ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ. και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε τα ρεβύθια για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν.
  4. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Ρίχνουμε τον πελτέ και το 1,5 λίτρο νερό, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν μία βράση.
  7. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι, μέχρι η ρεβυθάδα να χυλώσει και να πήξει η σάλτσα της.
  8. Σκορπίζουμε την καπνιστή πέστροφα, τον μαϊντανό και το λεμόνι και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Μια δροσερή Σαντορίνη που με την οξύτητά της θα εξισορροπήσει τη λιπαρότητα του ψαριού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών