10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κάρι με καπνιστή πέστροφα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το garam masala και το κύμινο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τζίντζερ και το τσίλι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και τον ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε την πέστροφα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε το κάρι πέστροφας σε μπολ, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο κόλιανδρο, τα κομματάκια μήλου και το τσίλι. Συνοδεύουμε με τα papadums, τα οποία τηγανίζουμε σε λίγο λάδι για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να φουσκώσουν.
Μυστικά
Εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος: Αν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε το κάρι με έναν γρήγορο πιρουνιαστό πουρέ πατάτας. Βράζουμε 1/2 κιλό πατάτες, κομμένες σε ροδέλες, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15 λεπτά). Τις σουρώνουμε και τις σπάμε με ένα πιρούνι, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας ξίδι και αλατοπίπερο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.