15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Πέστροφα
Μανιτάρια
Κρέμα ούζου
Διαδικασία
Πέστροφα
- Για να ετοιμάσετε τα μικρά ατομικά σάντουιτς με καπνιστή πέστροφα, φρέσκα μανιτάρια, σχοινόπρασο και κρέμα ούζου χωρίζετε τα φιλέτα της πέστροφας σε 4 κομμάτια, τα κόβετε στη μέση σε πιατέλα και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
Μανιτάρια
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα μανιτάρια σε ένα μπολ, νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε κατά μέρος.
Κρέμα ούζου
- Σε άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για την κρέμα ούζου, νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε κατά μέρος.
Σερβίρισμα club sandwich
- Στον πάγκο εργασίας απλώνετε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφετε από τη μία πλευρά τους με την κρέμα ούζου.
- Σε 4 από τις φέτες μοιράζετε το μείγμα των μανιταριών και τις καλύπτετε με τις μισές φέτες πέστροφας.
- Σκεπάζετε με τις άλλες 4 φέτες ψωμιού (με την αλειμμένη πλευρά προς τα πάνω) και απλώνετε τις υπόλοιπες φέτες πέστροφας.
- Σκεπάζετε με τις υπόλοιπες 4 φέτες (με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω), στερεώνετε με οδοντογλυφίδες και κόβετε τα σάντουιτς διαγωνίως.
- Σερβίρετε, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα εποχής.
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.