15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καπονάτα (με μελιτζάνα και κρεμμύδια) αρχικά ρίχνουμε σε ένα τηγάνι, τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
- Αφαιρούμε το λάδι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μόνο 4 - 5 κουτ. σούπας (το υπόλοιπο λάδι το φιλτράρουμε και το κρατάμε για άλλο τηγάνισμα).
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα καπονάτα (με μελιτζάνα και κρεμμύδια) και συνοδεύουμε με βαρελίσια φέτα.