ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚορμός με σοκολάτα και πορτοκάλιΚορμός με σοκολάτα και πορτοκάλι
20' προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 27'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Διαδικασία

  1. Για τον κορμό με άρωμα πορτοκάλι ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
  2. Κοσκινίζουμε λίγο λίγο το αλεύρι πάνω από το μείγμα, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό σε αργή ροή και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C.
  5. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί με διαστάσεις περίπου 35 x 25 εκ.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί με διαστάσεις περίπου 35 x 25 εκ.
  7. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι το παντεσπάνι να ξανθύνει απαλά, και ξεφουρνίζουμε.
  8. Αφήνουμε για 5 λεπτά.
  9. Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μια λεπτή βαμβακερή πετσέτα.
  10. Το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να είναι η πετσέτα από κάτω.
  11. Ανασηκώνουμε το ταψί και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  12. Αφήνουμε για 5 λεπτά.
  13. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε χαλαρό ρολό, όσο είναι ακόμη σχετικά ζεστό, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  14. Το ξετυλίγουμε, το αλείφουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα (ή όποια άλλη γέμιση θέλουμε) και το τυλίγουμε ξανά σε ρολό, σχετικά σφιχτό.
  15. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με άχνη ή το αλείφουμε με σαντιγί και κοσκινίζουμε από πάνω λίγο κακάο.

Μυστικά

  • Η επικάλυψη του κορμού μπορεί να γίνει με ό,τι υλικά θέλουμε. Η πιο απλή πρόταση είναι άχνη ή κακάο, αλλά μπορούμε να τον αλείψουμε με πραλίνα, με γκανάς σοκολάτας, με σαντιγί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών