ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣσνιτσελΣνίτσελ: η αυθεντική βιεννέζικη συνταγή βήμα βήμα
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη συνοδευτική σαλάτα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την κοτολέτα α λα μιλανέζε προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°-220° C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το αλεύρι και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το πάνκο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τις κοτολέτες και τις περνάμε πρώτα από την παρμεζάνα, μετά από τα αυγά και τέλος από το πάνκο, πιέζοντας για να κολλήσουν πάνω στο κρέας τα υλικά του παναρίσματος.
  5. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τις κοτολέτες.
  6. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν καταπώς θέλουμε.
  7. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σαλάτα και τη σερβίρουμε μαζί με τις κοτολέτες και τις φέτες λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών