ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαζάνια με κοτόπουλοΛαζάνια με κοτόπουλο
15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτοπιλάφι με λαχανικά σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει το κόκαλο από το κρέας.
  2. Ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  3. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά, τα καρότα και τη σελινόριζα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  5. Ρίχνουμε 700 ml από τον ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη, το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  8. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε την ποσότητα που θέλουμε σε μπολ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Γαστρονόμου «Φαγητό για το σχολείο και το γραφείο».

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών