Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε αυτό το φαγητό σε ρηχή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Εγώ θεωρώ τον φούρνο πιο βολικό το καλοκαίρι.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Κόβουμε στη μέση, κατά μήκος τα κολοκύθια και με κουταλάκι αφαιρούμε τα σπόρια. Τα κόβουμε μπαστουνάκια, όσο μπορούμε πιο λεπτά. Ετοιμάζουμε και τις πιπεριές, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε και αυτές μπαστουνάκια. Βάζουμε στο ταψί τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μαζί με τον άνηθο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου. Το ταψί πρέπει να έχει τέτοιο μέγεθος ώστε το κοτόπουλο να σκεπάζει όλα τα κολοκύθια.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τον μαραθόσπορο, τα χτυπάμε με ένα πηρουνάκι και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να είναι ξεροψημένο και το υπόστρωμα από κολοκύθια, μαλακό και μυρωδάτο. Τότε, το φαγητό θα είναι επιτυχημένο. Δεν προσθέτουμε νερό στο ψήσιμο γιατί τα κολοκύθια θα αφήσουν τα δικά τους υγρά.
  3. Συμβουλές:
  4. Επιλέξτε τον τρόπο μαγειρέματος κόψτε όμως το κοτόπουλο σε κομμάτια, δηλαδή το μπούτι στα δύο, το ίδιο και το στήθος.
  5. Το ίδιο φαγητό, μπορείτε να κάνετε με μπιφτεκάκια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών