Κλασικό και αγαπημένο, το κοτόπουλο με φασολάκια και φρέσκια ντομάτα είναι δεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι. Ο σεφ του προσθέτει μερικά έξτρα υλικά και γίνεται ακόμη πιο νόστιμο.
Για το κοτόπουλο με φασολάκια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τις πατάτες, το καρότο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τη μουστάρδα, τα φασολάκια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για 30 λεπτά, να μισομαλακώσουν τα υλικά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με φασολάκια με δυόσμο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ένα πλούσιο Ασύρτικο
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.