25' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις μπάμιες κρασάτες με φιλέτο κοτόπουλου καθαρίζουμε τις μπάμιες κόβοντας το πάνω μέρος από τα κοτσανάκια τους, προσέχοντας, όμως, να μην τα κόψουμε πολύ και βγουν τα σπόρια κατά το μαγείρεμα.
  2. Πλένουμε τις μπάμιες και τις σουρώνουμε.
  3. Τις βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το 1/3 από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε κι αυτό, ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αλατοπίπερο.
  8. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στρώνουμε προσεκτικά τις μπάμιες και το μαϊντανό.
  9. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι τις μπάμιες κατά την διάρκεια του ψησίματος, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα.
  10. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  11. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το κοτόπουλο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  12. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.

Δύσκολο λαχανικό με περίεργη υφή που έχει ή φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα διαλέγαμε ένα ωραίο ροζέ κρασί, ενα ροζέ απο τον κρητικό αμπελώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 27.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών