Το μπόλικο ελαιόλαδο είναι το μυστικό σε αυτή τη συνταγή, με το οποίο σιγομαγειρεύονται τα υλικά και γίνονται τρυφερά και ολόγλυκα. Ο σεφ προτείνει να μεταφέρουμε το φαγητό στα πιάτα με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουμε το πολύ λάδι και να ραντίσουμε κάθε μερίδα με λίγο ωμό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
40'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Διαδικασία
- Για το κοτόπουλο με φασολάκια, αρχικά ζεσταίνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα φασολάκια για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για20 λεπτά.
- Βγάζουμε τα κομμάτια με το στήθος του κοτόπουλου σε ένα σκεύος (χρειάζονται λιγότερη ώρα για να γίνουν).
- Ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Ξαναρίχνουμε το στήθος του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.