ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚινεζοειδές κοτόπουλο με μπρόκολοΚοτόπουλο με μπρόκολο, ασιατικού στιλ
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με κάρι και κρεμμύδια πρώτα, μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρούς κύβους.
  2. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή σ’ ένα γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά γυρνώντας το απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή τα κρεμμύδια) και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το τζίντζερ, πασπαλίζουμε με το κάρι και ανακατεύουμε, και μετά σβήνουμε με το κρασί.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 10 - 12 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  6. Νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δοκιμάζουμε και λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κάσιους.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών