ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚινεζοειδές κοτόπουλο με μπρόκολοΚοτόπουλο με μπρόκολο, ασιατικού στιλ
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με κάρι και κρεμμύδια πρώτα, μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρούς κύβους.
  2. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή σ’ ένα γουόκ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά γυρνώντας το απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή τα κρεμμύδια) και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτετε το τζίντζερ, πασπαλίζετε με το κάρι και ανακατεύετε σβήνετε με το κρασί.
  5. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 10 - 12 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  6. Νοστιμίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δοκιμάζετε στη γεύση και λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα κάσιους.
  7. Μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το φαγητό με ρύζι ή noodles ρυζιού (κινέζικα μακαρόνια).

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών