20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεματίζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 3-4 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε τα σέσκουλα, 1 ποτήρι ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 -35 λεπτά ή μέχρι να γινει το κοτόπουλο – το ελέγχουμε.
  7. Σκορπίζουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
  8. Συνοδεύουμε με μια καροτοσαλάτα με λάδι, λεμόνι και ρίγανη.

Στο ποτήρι μας ένα Sauvignon blanc, Μαλαγουζιά, Πλυτό.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών