Το κλασικό κοτόπουλο στον φούρνο ανεβαίνει επίπεδο με το μαρινάρισμα σε ανθόμελο ή μέλι από άνθη πορτοκαλιάς.

30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα

Για τη γαρνιτούρα

Διαδικασία

  1. Μαρινάρισμα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μια λεκάνη, βάζουμε το κοτόπουλο, το γυρνάμε να βραχεί από όλες τις μεριές, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες να μαριναριστεί.
  2. Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C.
  3. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, προσθέτουμε τις πατάτες και τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο.
  4. Ψήνουμε για 2 περίπου ώρες. Οταν «καραμελώσει» το κοτόπουλο και οι πατάτες και γλασαριστούν οι χυμοί, τότε το φαγητό είναι έτοιμο.
  5. Αν έχουν μείνει περισσότερα υγρά από όσα θα θέλαμε, τα αδειάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  6. Στο ποτήρι μας: Ένα ερυθρό Λημνίωνα ή ένα λευκό Riesling

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών