25' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου στα 4 και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 2’ όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και τις baby πατάτες, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε με το ζωμό. Βάζουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σούπα για 35-40’. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 18-20’ πριν το τέλος του μαγειρέματος ώστε να χυλώσει η σούπα και να ετοιμαστεί το κοτόπουλο. Έπειτα χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια με σύρμα. Όταν τα ασπράδια αρχίζουν να δένουν τότε με μια κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό μέσα από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα ασπράδια. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο τη σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
  2. Διατροφική Αξία: Θεραπευτική και νόστιμη. Η κοτόσουπα θεωρείται από παλιά, ιδανική για τα κρυολογήματα. Περιέχει σημαντικές ποσότητες μετάλλων και πρωτεϊνών και επιταχύνει τους ρυθμούς ανάρρωσης του οργανισμού μας. Επιπλέον, το καστανό ρύζι αποτελεί άριστη πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών