20'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Διαδικασία
- Για τα κρασάτα κουλουράκια βάζουμε σε μια λεκάνη το κρασί, το λάδι και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε λίγο, να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σουσάμι, το μπέικιν και λίγο-λίγο το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε και προσέχουμε να μη βάλουμε περισσότερο αλεύρι από όσο χρειάζεται.
- Μόλις μπορούμε να τα πλάσουμε και δεν κολλούν στα χέρια, είναι εντάξει.
- Αφήνουμε τη ζύμη μισή ωρίτσα να ησυχάσει και μετά πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Στρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας με λαδόχαρτο και τα βάζουμε εκεί, αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα.
- Ψήνουμε τα κουλουράκια γύρω στα 40 - 45 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος τους, ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.