20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τα κρασάτα κουλουράκια βάζουμε σε μια λεκάνη το κρασί, το λάδι και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε λίγο, να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το σουσάμι, το μπέικιν και λίγο-λίγο το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε και προσέχουμε να μη βάλουμε περισσότερο αλεύρι από όσο χρειάζεται.
  4. Μόλις μπορούμε να τα πλάσουμε και δεν κολλούν στα χέρια, είναι εντάξει.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη μισή ωρίτσα να ησυχάσει και μετά πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  7. Στρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας με λαδόχαρτο και τα βάζουμε εκεί, αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα.
  8. Ψήνουμε τα κουλουράκια γύρω στα 40 - 45 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος τους, ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών