ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι ογκρατένΚουνουπίδι ογκρατέν
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως μεζές)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σμυρναίικο κουνουπίδι πανέ, αρχικά αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι από το κουνουπίδι (αυτό μπορούμε να το βάλουμε σε μια σούπα) και το χωρίζουμε στα «μπουκετάκια» του.
  2. Βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε το κουνουπίδι, μέχρι να μαλακώσει λίγο, αλλά να μείνει «ζωντανό», al dente, για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  3. Σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
  4. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.
  5. Βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε ένα δεύτερο πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο.
  6. Περνάμε τα «μπουκετάκια» κουνουπιδιού πρώτα από το αυγό, μετά από την παρμεζάνα και στο τέλος από τη φρυγανιά. Πρέπει να καλυφθούν καλά.
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι (ή το μείγμα τους) και τηγανίζουμε το κουνουπίδι σε δόσεις για 2 -3 λεπτά κάθε δόση ή μέχρι να χρυσίσει ομοιόμορφα.
  8. Σερβίρουμε, το κουνουπίδι πανέ, ζεστό συνοδεία γιαουρτιού.

Ο σύντροφος του πιάτου λέγεται κεφαλονίτικη Ρομπόλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών