10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 40

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για τον κουταλίτη (Παλαιϊνός χαλβάς με αλεύρι) σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, λιώνοντας πιθανά σβολάκια που θα κάνει το αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να σκουρύνει το μείγμα.
  4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  5. Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι και βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη, για μερικά λεπτά ή μέχρι να γίνει ένα σιρόπι όχι ιδιαιτέρως πηχτό.
  6. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε αργά αργά το μισό σιρόπι στο ζεστό μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε.
  8. Ξαναβάζουμε το αλεύρι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί το σιρόπι και να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
  9. Προσθέτουμε την κανέλα, το σουσάμι και τα καρύδια.
  10. Γεμίζουμε ένα κουτάλι σούπας με το μείγμα, το πλάθουμε στο σχήμα του κουταλιού και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών