![Τάρτα με κρέμα βανίλιας και σμέουρα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/tarta-me-krema-vanilias-kai_smeoyra_gastronomos-420x560.jpg?v=1693413278)
10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 40Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για τον κουταλίτη (Παλαιϊνός χαλβάς με αλεύρι) σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, λιώνοντας πιθανά σβολάκια που θα κάνει το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να σκουρύνει το μείγμα.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι και βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη, για μερικά λεπτά ή μέχρι να γίνει ένα σιρόπι όχι ιδιαιτέρως πηχτό.
- Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε αργά αργά το μισό σιρόπι στο ζεστό μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε.
- Ξαναβάζουμε το αλεύρι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί το σιρόπι και να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το σουσάμι και τα καρύδια.
- Γεμίζουμε ένα κουτάλι σούπας με το μείγμα, το πλάθουμε στο σχήμα του κουταλιού και σερβίρουμε.