Οι Κολομβιανοί αγαπούν πολύ το βοδινό στα κάρβουνα, που το ψήνουν σε ένα παλιό είδος παραδοσιακής ψησταριάς, τη mamona: είναι ένας κωνικός, ψηλός και μεταλλικός σκελετός, πάνω στον οποίο απλώνουν πλατιές μπριζόλες βόειου ή μοσχαρίσιου κρέατος, που ψήνονται από τη φωτιά που καίει στη βάση, στο εσωτερικό αυτής της κωνικής ψησταριάς. Ένα από τα κομμάτια που προτιμούν είναι το μοσχαρίσιο διάφραγμα, δηλαδή ο μυς που χωρίζει τον θώρακα από τα σπλάχνα, κομμάτι γνωστό για την ανώτερη ποιότητά του και το τρυφερό του ψαχνό.
![Γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/gioyve-tsi-me-moschara-ki-melitza-nes-kai-dyosmo-gastronomos-420x560.jpg?v=1720459800)