ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρεατόσουπα με τραχανάΚρεατόσουπα με τραχανά
15' προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με αστράκι και ρίγανη, ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αχνίζουμε τα υλικά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε 2 ½ λίτρα νερό και, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
  4. Ρίχνουμε το αστράκι και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 – 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σούπα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών