Καλό είναι να ψηθεί σε ρηχά πυρίμαχα σκεύη, π.χ. σε ατομικά φορμάκια για τάρτες ή σε φόρμες για κρεμ μπριλέ, έτσι ώστε κάθε κρέμα να μην ξεπερνά σε πάχος το 1,5 εκ. Ωστόσο, αν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πήλινα μικρά δοχεία από πρόβειο γιαούρτι ή αλουμινένια στρογγυλά φορμάκια μιας χρήσης. Ανάλογα με το βάθος και το υλικό της φόρμας, οι κρέμες μπορεί να χρειαστούν λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμες μόλις σταθεροποιηθούν και πάψουν να είναι νερουλές.
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας καλά, να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
- Μοιράζουμε τις ρώγες του σταφυλιού σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε αλουμινένια ατομικά φορμάκια μιας χρήσης, αυτά που προορίζονται για μάφιν.
- Αδειάζουμε πάνω από τα σταφύλια την κρέμα που έχουμε φτιάξει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 30-40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και διατηρούμε στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη.