Καλό είναι να ψηθεί σε ρηχά πυρίμαχα σκεύη, π.χ. σε ατομικά φορμάκια για τάρτες ή σε φόρμες για κρεμ μπριλέ, έτσι ώστε κάθε κρέμα να μην ξεπερνά σε πάχος το 1,5 εκ. Ωστόσο, αν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πήλινα μικρά δοχεία από πρόβειο γιαούρτι ή αλουμινένια στρογγυλά φορμάκια μιας χρήσης. Ανάλογα με το βάθος και το υλικό της φόρμας, οι κρέμες μπορεί να χρειαστούν λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμες μόλις σταθεροποιηθούν και πάψουν να είναι νερουλές.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας καλά, να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
  3. Μοιράζουμε τις ρώγες του σταφυλιού σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε αλουμινένια ατομικά φορμάκια μιας χρήσης, αυτά που προορίζονται για μάφιν.
  4. Αδειάζουμε πάνω από τα σταφύλια την κρέμα που έχουμε φτιάξει.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 30-40 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και διατηρούμε στο ψυγείο.
  7. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Συνταγές με Σταφύλι

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών