
20'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, κεράσια και μαστιχέλαιοΣε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Μοιράζουμε τα κεράσια σε μικρά μπολ και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
- Στολίζουμε με τα ολόκληρα κεράσια που κρατήσαμε στην άκρη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να σφίξουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.