ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα σοκολάτας του 10λέπτου
20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, κεράσια και μαστιχέλαιοΣε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  3. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  5. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Μοιράζουμε τα κεράσια σε μικρά μπολ και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
  8. Στολίζουμε με τα ολόκληρα κεράσια που κρατήσαμε στην άκρη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να σφίξουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών