25' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και τον γλυκάνισο και τα ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο, έτσι ώστε να πετύχουμε υφή μαγιονέζας.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και γεμίζουμε ρηχά ατομικά μπολ (αν δεν έχουμε, μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια, χωρίς να τα γεμίσουμε πολύ).
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα, μέχρι να κρυώσουν, και σερβίρουμε με τους ξηρούς καρπούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 134.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών