ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριθαράκι με γαρίδες και φέτα στην κατσαρόλαΚριθαράκι με γαρίδες και φέτα στην κατσαρόλα
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το κριθαράκι

Διαδικασία

  1. Για το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν ξεκιναμέ και σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μπόλικο νερό με 1/2 κουτ. σούπας αλάτι.
  2. Μόλις το νερό κοχλάσει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό μέσα στο οποίο έβρασε.
  3. Στο μεταξύ, ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τό ο βασιλικό, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, το νερό που κρατήσαμε απ'το βράσιμο του ζυμαρικού και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, πηχτή πάστα.
  4. Ρίχνουμε ξανά το κριθαράκι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το πέστο και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή φωτιά.
  5. Ζεσταίνουμε το φαγητό για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κριθαράκι να καλυφθεί καλά με το πέστο.
  6. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με το τυρί, ανακατεύουμε και το μοιράζουμε στα πιάτα.
  7. Μοιράζουμε σε κάθε μερίδα το ζαμπόν, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
  8. Συνοδεύουμε με μια απλή ντοματοσαλάτα ή μια κολοκυθοσαλάτα (τριμμένα κολοκύθια, καλά στυμμένα και ανακατεμένα με γιαούρτι, λάδι, αλατοπίπερο και άνηθο ή δυόσμο) συμπληρώνουν ιδανικά τη μανέστρα.

Μυστικά

Αν δεν έχετε ή δεν βρείτε φρέσκο βασιλικό, βάλτε άνηθο. Διαφορετικό αλλά εξίσου νόστιμο το αποτέλεσμα!

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών