Ελαφριά, δροσερή και γρήγορη, αυτή η συνταγή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (204 Kcal/μερίδα), λιπαρά και υδατάνθρακες, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, σελήνιο και ασταξανθίνη, ένα καροτενοειδές (υπεύθυνο για το ιδιαίτερο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα που έχουν οι γαρίδες) με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ισχυροποιούν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις βλάβες του οξειδωτικού στρες. Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος
15'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σούπα
Για τις γαρίδες
Διαδικασία
Σούπα
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο πολυκόφτη (ή σε μούλτι, σε δόσεις) και τα χτυπάμε για σχεδόν 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια εντελώς λεία σούπα.
- Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας καλά, και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Γαρίδες
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε μόλις να καλύψει τον πυθμένα.
- Σοτάρουμε τις μισές γαρίδες σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε άλλο τόσο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τις υπόλοιπες γαρίδες με τον ίδιο τρόπο.
- Τις στραγγίζουμε και αυτές.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ και μοιράζουμε από 3 γαρίδες και 1-2 φύλλα δυόσμου σε κάθε μπολ. Σερβίρουμε αμέσως.
Στο ποτήρι μας : Η ιδιαίτερη γεύση και υφή του γιαουρτιού δίνει τον τόνο στις συνταγές, που αναζητούν λευκά κρασιά με αρωματικό χαρακτήρα για να τις συνοδεύσουν, όπως Μοσχοφίλερα, ξηρά Μοσχάτα, Riesling.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.