15'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη σούπα
Για τις γαρίδες
Διαδικασία
Σούπα
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο πολυκόφτη (ή σε μούλτι, σε δόσεις) και τα χτυπάμε για σχεδόν 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια εντελώς λεία σούπα.
- Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας καλά, και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Γαρίδες
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε μόλις να καλύψει τον πυθμένα.
- Σοτάρουμε τις μισές γαρίδες σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε άλλο τόσο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τις υπόλοιπες γαρίδες με τον ίδιο τρόπο.
- Τις στραγγίζουμε και αυτές.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ και μοιράζουμε από 3 γαρίδες και 1-2 φύλλα δυόσμου σε κάθε μπολ. Σερβίρουμε αμέσως.
Στο ποτήρι μας : Η ιδιαίτερη γεύση και υφή του γιαουρτιού δίνει τον τόνο στις συνταγές, που αναζητούν λευκά κρασιά με αρωματικό χαρακτήρα για να τις συνοδεύσουν, όπως Μοσχοφίλερα, ξηρά Μοσχάτα, Riesling.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.