ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριάμ με μελίχλωρο Λήμνου και βασιλικόΜπριάμ με μελίχλωρο Λήμνου και βασιλικό
20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κρύο «μπριάμ» με βασιλικό και φέτα, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το βασιλικό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να μαριναριστεί.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αδειάζουμε το «μπριάμ» σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη «σάλτσα» ντομάτας, τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών