
20'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κρύο «μπριάμ» με βασιλικό και φέτα, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το βασιλικό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να μαριναριστεί.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αδειάζουμε το «μπριάμ» σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη «σάλτσα» ντομάτας, τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.