Μια εύκολη συνταγή για πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις λαχανίδες με αμύγδαλα ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις λαχανίδες και τις ζεματίζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά.
- Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια (αφαιρούνται πιο εύκολα αν είναι ζεματισμένες οι λαχανίδες), ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά και σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ξίδι, το αγουρέλαιο, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα, και χτυπάμε πολύ καλά.
- Βάζουμε τις βρασμένες λαχανίδες σε πιατέλα, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα, περιχύνουμε με τη σος, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.