Μια εύκολη συνταγή για πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις λαχανίδες με αμύγδαλα ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις λαχανίδες και τις ζεματίζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  2. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια (αφαιρούνται πιο εύκολα αν είναι ζεματισμένες οι λαχανίδες), ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά και σουρώνουμε.
  3. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ξίδι, το αγουρέλαιο, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα, και χτυπάμε πολύ καλά.
  4. Βάζουμε τις βρασμένες λαχανίδες σε πιατέλα, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα, περιχύνουμε με τη σος, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών