Μια εύκολη συνταγή για πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις λαχανίδες και τις ζεματίζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  2. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια (αφαιρούνται πιο εύκολα αν είναι ζεματισμένες οι λαχανίδες), ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά και σουρώνουμε.
  3. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ξίδι, το αγουρέλαιο, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα, και χτυπάμε πολύ καλά.
  4. Βάζουμε τις βρασμένες λαχανίδες σε πιατέλα, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα, περιχύνουμε με τη σος, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών