15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε το αγγούρι σε μεγάλα κομμάτια και το ρίχνουμε στο μούλτι. Ανοιγοκλείνουμε το διακόπτη ώστε να ψιλοκοπεί και όχι να πολτοποιηθεί.
  2. Το αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε στο μούλτι -δεν χρειάζεται να το πλύνουμε ενδιαμέσως- το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το σαφράν μαζί με το νερό όπου το διαλύσαμε. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το αγγούρι.
  3. Ανακατεύουμε -θα είναι ουσιαστικά το αγγούρι ελαφρώς ζουμερό, αλλά θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σάλτσας-, και το διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο ή σκεύος αποθήκευσης στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 μέρες.
  4. Πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε τα αρωματικά (δυόσμο ή άνηθο ή μάραθο) και το πιπέρι.

Μυστικά

Συνοδεύει σαλάτες με ψιλοκομμένα λαχανικά: πιπεριές, κρεμμύδια, ντομάτες ή πράσινες σαλάτες ή σαλάτες που περιέχουν καπνιστά ή φρέσκα ψάρια, όπως σολομός ή πέστροφα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών