Είναι ένα χειμωνιάτικο φαγητό, που σηκώνει κρασί. Μπορεί να γίνει και με λαγό ή άλλο κυνήγι, αλλά η Αθανασία μάς το έφτιαξε με χοιρινό και τηγάνισε δύο φορές σε καλό ελαιόλαδο πατάτες Τριπόλεως, ολόγλυκες, για να το συνοδεύσουμε. Αν σας αρέσει το σκόρδο, θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή. Αν πάλι δεν είστε λάτρης, αντί για 8 σκελίδες, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα κατά βούληση.
Aπό την Αθανασία Κούρου.

20' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε στο σκεύος χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
  3. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και την κανέλα (ξύλο και σκόνη) και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας.
  5. Στον πολυκόφτη χτυπάμε το ψωμί, το σκόρδο και το ξίδι μέχρι να έχουμε μια υδαρή κρέμα.
  6. Αφού ελέγξουμε πως το κρέας έχει ψηθεί και έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το καρύδι και σερβίρουμε ιδανικά με τηγανητές πατάτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών