
20'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
Για το κρέας
- Για να ετοιμάσουμε το λαγωτό σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε στο σκεύος χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και την κανέλα (ξύλο και σκόνη) και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας.
- Στον πολυκόφτη χτυπάμε το ψωμί, το σκόρδο και το ξίδι μέχρι να έχουμε μια υδαρή κρέμα.
- Αφού ελέγξουμε πως το κρέας έχει ψηθεί και έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το καρύδι και σερβίρουμε ιδανικά με τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.