30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το κρέας

Για τη σάλτσα σκορδαλιάς

Διαδικασία

Για το κρέας

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και μετριάζουμε τη φωτιά.
  3. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες,τον πελτέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό (καλύτερα ζεστό) ώστε να σκεπάσει το κρέας κατά τα 2/3.
  6. Μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  7. Ρίχνουμε το ψωμί, το καρύδι, το σκόρδο και το ξίδι και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 10 λεπτά το λαγωτό να ξεκουραστεί και σερβίρουμε.

Μυστικά

Στο ποτήρι μας: Ακολουθώντας τον κανόνα της εντοπιότητας, ένα Αγιωργίτικο από τη Νεμέα.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών